Remiks sin nye restavfallskvern klar til innsats

Remiks har nå fått en hypermoderne, miljøvennlig og helelektrisk avfallskvern. Den styres og overvåkes digital ved hjelp av nettbrett eller mobil. 32 tonn og klar til innsats

Så tok Remiks farvel med sin til års komne Terminator 6000 restavfallskvern og byttet den ut med en hypermoderne og langt mer miljøvennlige Atlas 5500 AS. Navnet er kanskje ikke like spenstig som den forrige, men den er like kraftig. Atlas betyr dog – «den som holder ut», så utholdenhet er viktig i jobben den skal gjøre. En restavfallskvern brukes til blant annet å kverne opp restavfall som skal sendes videre til energigjenvinning.

Noen av folkene fra Remiks, som har vært med under arbeidet med avfallskvernen. Fra venstre Geir Amundsen, Chris Hudson (Daglig leder for Remiks Produksjon), Martin Torheim og Nicolai Sebergsen.

Kvernen er langt mer miljøvennlig enn den forrige. Den er helelektrisk med 2 x 110 kW el-motorer. Borte er bruken av hydraulikkolje. Man bruker nå kun olje til girboksen. Remiks regner med at man vil få et redusert strømforbruk på 50% i forhold til den forrige. Dessuten er den også meget stille. Man kan lett snakke i mobil rett ved siden av kvernen under drift. Vel – det er en sikkerhetssone på 15 meter, slik at det kanskje ikke er stedet å ha en samtale på. All overvåking og operasjon av maskinen skjer for det meste digitalt. Maskinen styres via ordinært nettbrett eller mobil. Den kan også fjernovervåkes fra Lindner i Østerrike.

Mye arbeid måtte gjøres før kvernen kunne starte opp. Her er folkene fra Spesial Teknikk og Ringjord Elektro i full aktivitet og i direkte kontakt med Lindner i Østerrike.

Man har brukt ca. 1 måned på å montere maskinen. Kvernen kommer fra Østerrike og er levert av Lindner. Monteringen ble gjort av Spesial Teknikk og elektriske arbeider ble gjort av Ringjord Elektro

Atlas 5500 AS har kvernet sin første ladning brennbart restavfall som sendes direkte til forbrenningsanlegget til Kvitebjørn Varme via transportbånd.

Avfallskvernen er på 32 tonn og bare girboksen er på hele 7,5 tonn. Man regner med at den vil ha en levetid på 6-8 år.

Relaterte artikler