Vinneren av Returkartonglotteriet

Maria Platt og samboer Kristoffer Storjord ble nylig trukket ut som vinnere i Returkartonglotteriet, og kan nå feire en premie på 10.000 kroner sammen.

I to år har Maria og Kristoffer deltatt i lotteriet. Og det er ikke helt tilfeldig at de stikker av med seieren, da de ikke lar en eneste kartong gå i blå prikkede pose uten navn og telefonnummer.

Det gjenvinnes så mye som 12.000 tonn drikkekartong per år, og legger du disse etter hverandre kommer du tur/retur Lindesnes-Nordkapp 20 ganger. Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997, og gjennom alle disse årene har det norske folket deltatt iherdige gjennom konseptet «skyll, brett og stapp». Men nå er det ikke lenger et krav om å lage kubbe for å kunne vinne toppgevinsten.

Hvert år trekkes det ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner.

Unngå restavfallsposen

Maria forteller at dette er skikkelig stas, og at det ikke har gått helt opp for dem. 

“Motivasjonen bak deltakelsen i lotteriet er først og fremst på grunn av miljøet, det vil jeg si er det viktigste” sier Maria. “Såklart spiller pengene en rolle, men det er fint å vite at man bidrar til rett materialgjenvinning i samme slenge”.

Det er ikke en eneste kartong som ikke går til materialgjenvinning hos Maria og samboeren. Hun sier at de tar med seg drikkekartonger hjem, dette for å unngå og kaste i restavfallet, da vet de i tillegg at den havner der den skal. Også legger hun til at det egentlig er ganske lettvint, og at det bare er å få det til en vane.

Bruker over 600 millioner drikkekartonger i året

Det var blant kartongene samlet inn av Troms og Karlsøy kommune/Remiks Miljøpark AS at den heldige vinneren ble trukket ut. Vi i Remiks er ansvarlig for innsamlingsordningene i kommunen, og er glade for å være med på å belønne flinke kildesortere.

«Dette er helt klart en veldig hyggelig del av jobben. At både barnehager og skoler, bedrifter og privatpersoner som er flinke til å sortere og levere inn kartongene sine, blir belønnet for miljøinnsatsen», sier Thomas Vassbotn Mæhlum fra Remiks.

Oppfordring til andre
Ha en sprittusj lett tilgjengelig på kjøkkenet, det gjør det lettere å huske på og skrive på kartongen. Og hun legger til at det kun er en vanesak.

“Vi hadde aldri trodd at vi kom til å vinne, det er litt absurd å tenke på at noe som tar oss 30 sekunder å gjøre, kan gi dette utfallet. Start i dag du og!” sier Maria.

Kort om Returkartonglotteriet

  • Alle kan delta og vinne i lotteriet.
  • Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på kartongen.
  • Lever den så til din kommunale innsamlingsordning – og vipps så var du og med i neste trekning.

Les mer om ordningen her.

Relaterte artikler