Utleier? Få gratis sorteringspakke fra oss!

Remiks tilbyr GRATIS sorteringshjelp til utleiere. Bidra i miljødugnaden: Sørg for at også dine leietakere kildesorterer!

Tromsø har et stort antall utleieboliger. For deg som leier ut privat kan det være en utfordring å få til kildesortering blant beboerne. Noen vet ikke hvordan, andre har ikke plass. Remiks tilbyr nå en pakkeløsning med alt du trenger for å få kildesorteringen på stell.

Les mer under eller klikk deg til bestillingssiden via denne lenken

Flere AirBnB enn hotellrom, og antall leietakere øker

De aller fleste studenter i Tromsø leier bolig fra privatpersoner. Svært mange med et ledig rom leier også ut til turister via AirBnB eller andre tilsvarende tjenester. 

vi i Remiks vet at sortering kan være utfordrende. Vi erfarer også at utleieenheter har dårligere sortering av avfallet enn andre. – Og at sjøl om du som utleier gjør så godt du kan, er det ingen opplagt sak for leietakeren.

Uavhengig av hvem du leier ut til, hvor ofte og hvor mye, så ønsker vi å tilby deg en praktisk løsning for å forbedre sorteringen.

"Alt" du trenger for god sortering

Sorteringspakka for utleiere er satt sammen for å passe til boenheter som har lite plass, inneholder en flott intro til systemet med prikkede poser, og toppes dessuten med annet tilbehør.

Du får:

 • 4 kildebokser.
  Små nok til å få plass i hybelkjøkkenet, store nok til å romme prikkede poser for optisk sortering
 • Klistremerker til boksene.
  Med farger og merker i henhold til nasjonal merkeordning, og som samsvarer med fargene på prikkede poser.
 • En rull av hver farge prikkede poser.
  Senere kan du hente flere i våre posestativ plassert ut rundt om i byen.
 • En rull restavfallsposer.
  Av kvalitet og størrelse som er egnet. Restavfallsposer er ikke en del av renovasjonsgebyret, disse må du derfor kjøpe i butikk, hos REBELL Remiks Bærekraftsenter, eller du kan benytte vrengt handlenett
 • Et innsamlingsnett for småelektrisk, batterier og lyspærer.
  Når dette er fullt tar du nettet med deg til elektro- eller daglivarebutikker, leverer til Miniretur eller på en av våre Returstasjoner
 • En sorteringsguide på norsk og engelsk.
  Denne egner seg godt for oppslag.
  Dersom du trenger andre språk kan du ta en kikk på denne siden, og laste ned

Hvorfor svikter sorteringen?

Avfallsbransjen har god innsikt i hvorfor det ikke kildesorteres bedre i de tusen hjem. Dette skyldes kort oppsummert:

 1. Praktiske forhold
  Hos mange er det trangt og vanskelig å få til en egnet løsning under kjøkkenbenken. Det kan være langt til nærmeste avfallsdunk, eller vanskelig å få tak i poser
 2. Informasjon
  Hva skal kastes hvor? Hvor rent må avfallet være? Sortering er ikke lett, men økt kunnskap gir økt sortering. Her er sortere.no til god hjelp, som nettside eller som app
 3. Situasjonsbestemte forhold
  Stressa? Middag som skal lages og unger som skal skysses på trening? Eksamenslesing for harde livet?
  I mange situasjoner blir kildesortering nedprioritert. Praktisk tilrettelegging og  god informasjon øker sjansen for at du “gidder” å sortere.

Med andre ord er sannsynligheten stor for at du som huseier opplever bedre sortering fra dine leietakere dersom de får tilrettelagt for sortering og økt kunnskap om hva, hvor og hvordan.

Hvordan få sorteringspakka?

Pakka vi har satt sammen er for  private utleiere. Du som leier ut får denne gratis av oss.

Du finner et registreringsskjema som må fylles ut på denne siden.
– Dette er obligatorisk før du kan hente ut sorteringspakke(r) på angitte hentesteder.

Du kan hente ut én sorteringspakke “per kjøkken”. Har du to hybler som deler kjøkken betyr dette en pakke, har du to leiligheter med eget kjøkken, eller to hybler med hver sin kjøkkenkrok, betyr dette to pakker.
Maks 4 pakker per bestiller, og kun så langt lageret rekker.

Leier du ut som bedrift?
Da er ikke dette løsningen for deg. Kontakt heller Remiks Næring AS og be om et tilbud på egnede løsninger

Relaterte artikler

Feilsortert avfall handler om liv og helse

Fredag 1.desember 2023 opplevde Remiks en eksplosjon og påfølgende brann i produksjonshallen på vårt anlegg. Rask og riktig respons fra både eget personell og nødetatene forhindret en større brann. Tilfeldigheter og korrekt utstyr forhindret en ulykke med personskader.

LES MER »

Trivselsmaskinen

Espen Eriksen hadde sin første arbeidsdag på Remiks i 2014. Ti år etter har han fått venner for livet og en jobb som gir trivsel hver eneste dag.

LES MER »