Fortsetter kanonsamarbeidet med Vitensenteret

Remiks-installasjonene på Nordnorsk Vitensenter sprer kunnskap om avfallshåndtering på en engasjerende måte. De besøkende skal få mer enn bare lek og moro.

Refleksjon og læring

– Målet er å få til en refleksjon og diskusjon rundt temaet avfallshåndtering. Remiks-installasjonene oppfordrer til samarbeid. Vi ser at de besøkende oftere lærer ting hvis de er sammen med andre, begynner Mona Holmø. 

Hun er utstillingsansvarlig på Nordnorsk Vitensenter, og har vært med å utvikle «kildesorteringskanonen» og «søppelsuget» som er installasjonene med Remiks-tema.  

– De fungerer veldig bra, og folk er svært engasjert, sier hun, og trekker fram eksempler fra kildesorteringen:  

– Jeg har observert at de diskuterer seg imellom hvis de har «kastet» avfall i feil dunk. At de reflekterer over hva som er riktig avfallskategori. Når de besøkende forlater oss med ny kunnskap har vi lykkes.  

Remiks aktivitetsdag

Lørdag 7. mai 2022 arrangerte Remiks aktivitetsdag på Vitensenteret – en suksess ifølge Holmø.  

– Det var godt besøkt. Det virket som de aller fleste testet ut alt som var av aktiviteter. Arrangementet fungerte veldig bra, og etterpå var vi enige om at vi gjerne gjentar det, sier hun muntert.  

Som Miljøfyrtårn er Vitensenteret opptatt av å formidle temaer innenfor miljø, gjenvinning og avfallshåndtering. Samarbeidet med Remiks er sentralt i denne målsettingen.  

– Vi er miljøfyrtårn og har et ønske om å formidle disse temaene som Remiks jobber med. Samarbeidet går begge veier og vi stiller opp for hverandre, sier Mona Holmø og trekker fram at Vitensenteret hadde show på «Remiksdagen» i fjor høst.  

Fortsetter samarbeidet

Remiks-installasjonene så dagens lys i 2011, etter en grundig prosess hvor kollegene på Vitensenteret diskuterte hvordan de kunne gjøres interessant og spennende.  

– Og de har vært vellykkede. Kanonen er absolutt en av våre mest populære installasjoner, skryter hun. 

Installasjonene har hele tiden potensialet til å utvikles eller fornyes ved behov. For eksempel da Remiks innførte ny merkeordning i kildesorteringen. \

– Da la vi om fargene på målepunktene og endret hvordan spillet ble lagt opp. Målet var at det skulle fungere enda bedre, og det gjorde det.  Vi er veldig fornøyde, stråler hun. 

I fremtiden kan det også komme oppgraderinger på «søppelsuget». 

– Vi kan målrette det mer mot temaet, og få inn elementet at det er optisk sortering. Jeg har flere ideer, sier Holmø som ser frem til videre samarbeid med Remiks.  

Relaterte artikler

Bubo – En vaskeekte maskot

Det sies at en bedrift med respekt for seg selv, må ha en maskot. Vel, kanskje ikke helt rett, men ideen om at ha noe som kunne formidle Remiks sitt miljøbudskap, syntes vi at vi måtte gjøre noe med. MASKOT – det måtte være noe.

LES MER »

Samarbeid med studenter om innovasjon

– Start UiT er stolte og fornøyd med samarbeidet med Remiks. Remiks har støttet med økonomiske midler, stilt opp på arrangementer og ulike aktiviteter for å fremme bærekraft og miljø ved flere anledninger, sier styret i organisasjonen

LES MER »