Returkartonglotteriet: Sorterer du dette riktig kan du vinne 100.000 kroner

Denne uken kunne vi overrekke 20.000 kr til to sorteringshelter i Tromsø

To strålende fornøyde vinnere av Returkartonglotteriet kunne motta premiene på 10 000 kr hver hos Remiks nå før jul. Mona Elisabeth Johansen og Juan Villa stod det på kartongene som ble trukket ut. Det eneste de hadde gjort var å sortere drikkekartong, skrive navn og telefonnummer på kartongen og legge de i den oransje posen for drikkekartong. – Fortsatt er det mange som ikke skriver på drikkekartongen og går da glipp av mulig gevinst, sier Ivar Sture Handeland, informasjonsansvarlig i Remiks

Det var Mona Lisbeth Johansen og Juan Villa som hver kunne motta 10 000 i Returkartonglotteriet. De troppet opp hos Remiks for å få overlevert premiene. Juan tok like godt med seg hele sin familie.

 –  Dette er fantastisk. Som studenter kommer disse pengene godt med, sier Juan. Familien Villa har sortert siden de kom til Norge i 2018 og synes det fungerer helt flott.

Mona har sortert drikkekartong siden det startet på 90-tallet og har skrevet på i mange år.

– Endelig vant jeg! Jeg har ikke vunnet pengepremier siden 1984 og så vinner jeg 10 000,-, uttaler Mona begeistret.

De er alle enig om at det å sortere sitt avfall er viktig, riktig og naturlig.

Fire ganger i året er det trekning av Grønt Punkt Norge sitt Returkartonglotteri. Det man gjør for å delta er å skylle drikkekartongen, brette den og legge den i den oransje posen for drikkekartong. Den går så inn til Remiks sitt sorteringsanlegg og der trekker man ut 3 kartonger som er skrevet navn og telefonnummer på. Da går man videre i trekningen av enten 100 000 kr eller 10 000 kr. Drikkekartongen og annen kartong går til Fiskeby i Sverige og blir materialgjenvunnet til ny kartong.

I 2020 leverte Tromsø og Karlsøy 287 tonn med drikkekartong til Fiskeby. Selv om folk er flinke til å sortere ut drikkekartongen, så er det heller få som skriver på kartongene. Da går man glipp av en mulighet å vinne rimelig store premier.

Informasjonsansvarlig i Remiks, Ivar Sture Handeland

Nytt for neste år er at man ikke lenger behøver å stappe seks kartonger i en syvende kartong for å vinne 100 000 kroner. Da blir det mulig å vinne hovedpremien på 100.000 kroner med både kubber og enkeltkartonger.

Fornøyde vinnere av Returkartonglotteriet. Fra venstre, Mona Lisbeth Johansen og familien Villa bestående av Marja og Juan og datteren Johanna

Fakta om returkartonlotteriet

Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og nummer på kubben eller enkeltkartongen.

●             Du kan delta med alle typer drikkekartong i alle størrelser. Også kartongene som tåler væske og inneholder bønner, knuste tomater, sauser, puddinger og til og med vaskemidler kan delta.

●             Kartongene med navn og nummer kildesorterer du som normalt, for de fleste er det sammen med papp og papir. Sjekk www.sortere.no hvis du er i tvil i din kommune.

●             Fire ganger i året trekkes vinnere.

●             Kartongene trekkes først lokalt på 80 forskjellige steder over hele landet. Avhengig av innbyggertall, trekkes det ut mellom én og syv kartonger, til sammen rundt 180 kartonger hvert kvartal.

●             De lokale vinnerne går videre til en nasjonal trekning hvor det trekkes 30 vinnere av 10.000 kroner og 1 vinner av 100.000 kroner.

●             Totalt er det 124 vinnere i Returkartonglotteriet hvert år

Les mer om returkartonglotteriet her.

Relaterte artikler