Slik håndteres Kartong på jobb

Kartong, eller emballasjekartong, er bokser, drikkekartong og esker som har inneholdt alt fra frossenpizza, melk og kjeks til verktøy og utstyr.

Ved å sortere kartong reduseres behovet for å hente ut nye råvarer for å lage ny emballasje. 

  1. Skyll eller tørk kartongen fri for rester. 
  2. La den tørke en stund opp ned.
  3. Brett kartongen sammen, slik at den tar minst mulig plass i beholderen.
  4. Krav til hvordan kartong sorteres varierer. Er du usikker på hva som gjelder hos din bedrift? Ta kontakt med avfallsselskapet dere har avtale med.


Typiske produkter dere sorterer som kartong:

  • Frokostblandingseske
  • Pizzaesker
  • Eggekartong
  • Skoesker
  • Esker som har inneholdt frokostblanding, kjeks, ris, småelektronikk, kosmetikk, verktøy og utstyr
  • Yoghurtkartong


Typiske produkter dere ikke sorterer som kartong:

  • Fuktig papir, papp og kartong
  • Papir, papp og kartong som er tilgriset med mat
  • Laminater og produkter som inneholder plast
  • Annet avfall