Remiksdagen – dårlig vær, men stor suksess

Lørdag 10.september 2022 ønsket vi Tromsø og Karlsøy sin befolkning til å komme til vårt anlegg. Her fikk man ikke bare muligheten til å få se Remiks sitt store og moderne avfallsanlegg, men mye annet også.

Det er ikke alltid at været er på Remiksdagens side, men likevel er det et populært arrangement. Hver annet år åpner Remiks Miljøpark opp sitt anlegg for å vise hva som skjer på et morderne avfallsanlegg.

Gjennom mye planlegging og travle dager i forkant, kunne Remiks åpne Remiksdagen 10.september 2022. En åpen dag for Tromsø og Karlsøy kommunes befolkning. 

Regn til tross, Remiksdagen ble en suksess igjen. Litt over 1000 besøkende fikk servert en meny bestående av alt fra kulturelle innslag, redesign til omvisning på anlegget. 

Tilfredsstilt nysgjerrighet og folkeopplysning

– Befolkningen søker kunnskap om hva vi driver med, og gjennom Remiksdagen ønsker  vi å vise fram litt av hva bransjen vår handler om, forteller primus motor Ivar Sture Handeland.

– Ofte lever befolkningen på antakelser om hvordan avfallet håndteres, og det er forståelig. De ser jo sjelden mer enn begynnelsen av gjenvinningskjeden, eller “utsiden” av anlegget når de besøker Returstasjonen. Remiksdagen er ment å gi et større innblikk, litt lærdom og dessuten litt moro og opplevelser.

Aktiviteter for store og små

I løpet av noen timer kunne man boltre seg i teater fra Billig Brus, Kjemishow fra Nordnorsk Vitensenter, redesignkurs fra han Halvor Lie og omvisning på hele anlegget.  

Det å sitte på en vaskekte søppelbil, var meget populært. Det samme med “den lille Nordnorge banen” (Ishavstoget). Anlegget er såpass stort at man hyret inn et tog på hjul, til å frakte folk rundt på anlegget.  

Arctic Waste Management lot barn og unge få lov å bruke høytrykksspyleren til å en konkurranse der man skulle skyte ned flest mulig bokser. En bankers for å si det slik. 

I katakombene under Returstasjonen var det skattejakt, med kart og premier i en ekte sjørøverkiste.

Til slutt fikk man avduket Bubo, vår nye maskot og det ble trekning i Returkartonglotteri og plastlotteri.  

Det var også planlagt et spektakulært stunt i form av fallskjermhopping, der man skulle lande på prosessbygget. Dessverre måtte man avlyse dette for andre gang på rad. Neste gang derimot, skal det skje, dog må vi vente til 2024. 

Relaterte artikler