BliREBELL.no!

Logo for REBELL camofarget
It's out there! Remiks åpner 3.juni REBELL Remiks Bærekraftsenter, og inviterer DEG inn i varmen

Det foregår hektisk byggeaktivitet i den gamle postterminalen, en ukes tid før byens storstue for gjenbruk åpner et steinkast fra Jekta og K1.
Remiks åpner Bærekraftsenter 3.juni, og inviterer alle med på laget!

Bigger - better - stronger

Vi tar kampen for miljøet! Sier Robin Engjom, avdelingsleder for retur i Remiks.

Bruktbutikken på Miljøparken stengte 13.mai, og i tiden etterpå har de nye lokalene i Kvaløyvegen 329 vært offer for renovasjon og ombygging, dekorasjon og påfylling.

– Dette blir byens største gjenbruksbutikk, med rundt 1000 kvadratmeter fylt opp av alt du måtte trenge. Nå har vi rom for flere varer, større utvalg og økt omløp.

REBELL vil være åpent 10-18:00 alle hverdager, og 10-16:00 lørdager.
– Også for levering av gjenbruksvarer.

Gjenbruk reduserer avfallsmengden

Administrerende direktør i Remiks, Britt Mathisen Limo er klar i sin tale:
– Remiks skal være en pådriver for nytenkning rundt miljø og avfallshåndtering.

Bærekraftsenteret ble besluttet etablert for et par år siden, etter initiativ fra styret i Remiks og med full velsignelse fra eierne Tromsø og Karlsøy kommuner.

– Gjenbruk er ikke bare i vinden, men også et essensielt virkemiddel for å få ned forbruket, utnytte ressursene bedre og få snudd om på hodet til folk. Da er et Bærekraftsenter med en romslig butikk et viktig moment, mener Limo.

Vi må redusere forbruket dersom vi skal skape en bedre klode for de som kommer etter oss. Har du trua på gjenbruk, reparasjoner og kreativt samarbeid?

Ikke bare butikk

Bærekraftsenteret REBELL skal være mer enn butikk.
Samarbeid står høyt på prioriteringslista til Remiks, og her skal alle relevante parter kunne finne sin plass.

Allerede fra åpningen av er Ommøblert og Tromsø Skaperlag på plass med tablåer i butikken.
Ommøblert med pent brukte møbler som er renset og stelt etter alle kunstens regler, Skaperlaget med kreative kreasjoner- alt til sag under REBELLs paraply.
Mangeårig samarbeidspartner Framtiden i Våre Hender er også med på laget.

Samtidig skal menigmann kunne finne nytte i lokalene. Det legges til rette for leie av fullt utstyrt verksted, symaskiner og møterom.
– Lokalene skal brukes! Sier Engjom. – Alt her inne er fleksibelt, og møterommet «Drivhuset» vil bli tilgjengelig for leie. Hyllereoler kan flyttes og teknikk rigges, og plutselig har vi et stilig og romslig lokale for større sammenkomster.

Fagsamlingen Grønne Spor avviklet i april, mens lokalene ennå var for råbygg å regne, viste at Bærekraftsenteret er velegnet for møtevirksomhet.

Loppekalender

REBELL skal ikke være en konkurrent til loppemarked arrangert av kommunenes lag og organisasjoner.
På nettsiden til REBELL etableres en egen loppekalender der disse kan få synliggjort sine arrangementer, og det helt gratis.

– Det skulle bare mangle. Hovedmålet er å redusere avfallsmengen og få opp gjenbruket, og da må alle samarbeide. Vi har troa på at REBELL som landsdelens nav innen gjenbruk vil bli et godt besøkt og naturlig sted å legge ut og finne veien til loppemarkeder, mener avdelingslederen.
– Bruk oss til å synliggjøre ditt loppemarked, og kom til REBELL med gjenbruksvarene dere ikke fikk omsatt.

Drive-in levering

Det skal være enkelt å være kunde hos REBELL, også når du vil levere gjenbruksvarer.
På Bærekraftsenteret kan du kjøre inn porten, grovsortere varene og kjøre ut igjen.

– Vi har hatt fokus på å gjøre det enkelt, sjøl gjennom en nordnorsk vinter, smiler Engjom, som har hatt sin oppvekst og livserfaring atskillige mil lenger sør i landet.
– Kjør inn porten, innenfor finner du god skilting og en sorteringsbenk, der du grovsorterer det du leverer. 

Ansatte vil bistå deg dersom du lurer litt, Fra benken går varene til mellomlagring i kategorier, før det finner veien til merking, lagring og butikkhyllen. Enklere blir det ikke!

REBELL møter engasjerte bedrifter

REBELL ønsker kontakt med og samarbeid med alle.

– REBELL skal oppleves som et inkluderende, kreativt knutepunkt for alle som er opptatt av bærekraft, gjenbruk og avfallsreduksjon, i tillegg til de som vil kjøpe seg gjenbruksvarer for en rimelig penge, forteller Engjom.

Remiks er på offensiven også overfor næringslivet, og sparker i gang tilbudet ProffREBELL.
I første omgang vil det innebære gjenbruk og salg av kontormøbler og utstyr, mens det på litt lengre sikt vil tilbys brukte byggevarer gjennom samme plattform.

Et samarbeid med iTeam innebærer at det også vil bli solgt pent brukte og trygge IT-produkter i butikken på REBELL.

Vi tar imot gjenbruksvarer

– Vi trenger alltid påfyll av varer, forteller Engjom. – Vi har godt med plass i butikken, men vet av mange års erfaring at det som kommer inn går fort ut igjen.

REBELL vil ha det meste som har gjenbruksverdi, og dette kan leveres på stedet eller i egen container på Returstasjonen.

– Ring oss, vi henter! En ansatt skal jobbe heltid med nettopp å hente inn det du ikke lenger bruker og andre ser nytte av. 

Storstilt åpning lørdag 3.juni

Engjom ser fram til at en hektisk innflyttingsperiode går over i høytidelig åpning lørdag 3.juni.
Selvbetjente kasser skal rigges opp, lageret systematiseres, skilting på plass og butikken skal fylles opp.

På lørdag 3.juni vil Framtiden i Våre Hender arrangere loppemarked utenfor fra 11:00.
Ordførerne fra Karlsøy og Tromsø vil foreta åpningen en time senere, og fra 12:30 til 17:00 vil REBELL Remiks Bærekraftsenter åpne dørene for publikum.

Det blir aktiviteter for store og små, og du kan gjøre bruktkupp over en lav sko. Detaljert program og mer informasjon finner du på www.blirebell.no, REBELLs egne og rykende ferske hjemmeside.

– Og for all del: Du kan også levere varer, vi har åpen port og er klare for å ta imot, avslutter Engjom.

Relaterte artikler