Remiks Bruktmarked er gjenbruk i praksis

Remiks har ikke bare en bruktbutikk fysisk og på nett. I samarbeid med Framtiden i våre hender nord, har vi også et bruktmarked.

Remiks Bruktmarked har vært en suksesshistorie siden oppstarten for snart 15 år siden. Dette er månedlige bruktmarkeder i Tromsø sentrum.

Om sommeren er Remiks sitt bruktmarked utendørs og det er et yrende liv, spesielt når det er så fint vær som her. Enkeltpersoner og organisasjoner får tilgang til et marked for å selge sine brukte varer. Foto: Framtiden i våre hender nord.

Det er gratis å delta, men krever påmelding. Vinterhalvåret er bruktmarkedet i Rødbanken og i sommerhalvåret er det utendørs.  

– Remiks Bruktmarked ble noen amputert i 2020 på grunn av koronasituasjonen. Siden det ble begrensninger med hensyn til folkeansamlinger – og et marked vil være fullt av folk – fikk vi gjennomført kun 6 bruktmarkeder, forteller Svein Gunnar Karlstrøm, daglig leder for Framtiden i våre hender nord. Normalt har vi bruktmarked første lørdag i hver måned. 

Flyttet til Rødbanken

Konseptet er enkelt nok. Vi stiller til rådighet lokaler og fasiliteter til folk, slik at de kan komme og selge ting og tang de ikke lengre har brukt for. Dette er gjenbruk satt i system, sier Karlstrøm. Det er gratis, men du må sende inn et påmeldingsskjema. Først til mølleprinsippet gjelder, og det er ofte at vi må avvise folk fordi det er fullt. 

I 2020 ble innendørsmarkedene flyttet fra Kulturhuset til det nyoppussede Rødbanken i Tromsø sentrum.

Det ble en stor suksess å ha bruktmarkedene inne i Rødbanken. Da fikk vi samlet alle bodene på samme plan, og det ble en hyggelig og intim atmosfære. Rødbanken er veldig lett tilgjengelig for alle, noe som førte til mange besøkende.

SVEIN GUNNAR KARSLSTRØM, DAGLIG LEDER, FRAMTIDEN I VÅRE HENDER NORD

Har du lyst å selge dine brukte ting på et godt fysisk bruktmarked, send inn din interesse til Framtiden i våre hender nord på e-post bruktmarkedtromso@framtiden.no eller på nettsiden.