Lørdagsåpen returstasjon

LØRDAGSÅPent - VELKOMMEN!

Fra 20. mars endres åpningstidene på Returstasjonen for husholdningskunder

Remiks har satt i gang arbeidet med å fornye returløsningene for deg som er innbygger i Tromsø og Karlsøy kommuner. Først ut i en god rekke av endringer er LØRDAGSÅPEN RETURSTASJON I TROMSØ FRA 25.MARS 2023 – og stengt fredager.

Stian Kjellmo, Fungerende daglig leder i Remiks Husholdning AS, og avdelingsleder for returstasjonene Robin Engjom gleder seg til lørdagsåpent

  

– Vi har lyttet til behovene hos befolkningen, og valgt å tilpasse åpningstidene på Returstasjonen, forteller fungerende daglig leder i Remiks Husholdning, Stian Kjellmo.
– Tiden var overmoden, mener Robin Engjom, som er avdelingsleder for Returstasjonene. – Faktisk er vi sent ute hvis vi ser mot andre avfallsselskaper rundt om i landet.

Lørdagsåpent i Tromsø fra 25.mars! 

Nye åpningstider innføres fra og med mandag 20.mars. Og fra da av kan du levere avfallet ditt hver lørdag kl. 10-16:00.

Ivrige innbyggere som ønsker å levere avfallet der det blir forsvarlig håndtert må få anledning til å gjøre dette når de har tid til overs, mener Engjom. – Vi prøvde ut lørdagsåpent noen dager sommeren 2022, og høstet erfaringer derfra. Disse tar vi med oss videre inn i første del av fornyelsen av Returstasjonene som Remiks står til ansvar for.

Noen færre timer tilbud på hverdager

Et lørdagstilbud betyr også en omstokking av arbeidskraften og endringer i åpningstider forøvrig. Blant anna vil det være stengt de første timene av hverdagen, og helstengt på fredager. 

– Det er en kabal som skal gå opp, forteller fungerende daglig leder Kjellmo. – Men en god kikk på statistikken fortalte oss at lørdagsåpent i Tromsø betyr betraktelig mer enn de to timene fra 07-09 på hverdager. I tillegg er fredag ukedagen med desidert minst besøk fra før av.

Så lite som 80 personer i snitt besøker Returstasjon Sør på Remiks Miljøpark i de to første timene av åpningstiden, fordelt på 5 ukedager. 
Kjellmo er ikke det minste i tvil om at en endring som medfører lørdagsåpent framfor morraåpent vil bli godt tatt imot.

– Vi tilbyr noe som “resten av landet” allerede har, og all erfaring fra andre steder tilsier at dette blir populært, tilføyer Engjom. – Vi forventer at mange flere enn 80 personer velger lørdagen, så det veier opp for de stengte timene om morran.

   
“Gammel vane er vond å vende”

Remiks skulle gjerne hatt åpent alle dager i uka. – For den saks skyld døgnåpent.

– Kanskje vi kommer dit en gang i framtida? Undrer Engjom.

Det er ikke fritt for at Remiks har litt sympati med dem som gjerne legger turen innom før arbeidstid – eller har som vane å levere på fredager.

– Jeg er sjøl et vanedyr, røper avdelingsleder Engjom. – Men når vi vet at det gjelder relativt få, mens lørdagen er en mulighet for “alle”, så mener vi at tilbudet blir bedre av å heller ha åpent i helga.

Bruk oss!

Remiks tilbyr fra 25.mars altså en mulighet til å legge lørdagsturen innom Remiks, der du i ro og mak og med god hjelp fra veilederne på stedet kan levere avfallet så det kan bli nye ressurser.

Et lite tips er å gjøre grovsorteringen allerede når du pakker bil eller henger. På den måten sparer du tid og får til en skikkelig sortering.

– Vi vil ha avfallet ditt! Bruk oss! oppfordrer Engjom.  – Vi er til for befolkningen, og har trua på at nye åpningstider er til det beste for Tromsøværingen. Tenk da, lørdagsåpent!

NYE åpningstider (fra 20.mars)

Mandag til torsdag   
kl. 09-19:00

Fredag
STENGT

Lørdag
kl. 10-16:00