Lærer og lærer bort

Å være lærlingbedrift er en viktig del av Remiks sitt samfunnsansvar. Gjennom årene har det vært mange lærlinger i forskjellige deler av organisasjonen.

Hils på Håkon Hansen (19) og Linus Hildung (19). Fra august 2023 har de vært lærlinger hos Remiks innenfor hver sin fagretning.   

Håkon skal bli industrimekaniker, mens Linus går innholdsproduksjonsfaget. Snart et år inn i løpet forteller begge om givende arbeidshverdager i Ringveien.  

– Det er en variert hverdag og man vet egentlig aldri hva man kommer til på jobb. Det gjør arbeidshverdagen spennende, sier Håkon med et smil.  

På verkstedet sørger de for at driften i miljøparken går sin vante gang.  

– Det går mye i reparasjon og vedlikehold. Containere som er ødelagte, service av lastebiler, feilsøking og retting når linjer og maskiner går i stå, forteller han.  

Linus i kommunikasjonsavdelingen er også full av lovord om lærlingtiden så langt. 

– Det er spesielt gøy med større produksjoner og prosjekter, som å filme kinoreklamer, forklarer han entusiastisk.  

– For min del er det medieproduksjon, og dokumentasjon av det som skjer her. I løpet av en uke er det mye foto, av for eksempel omvisninger på anlegget, følger Linus opp.  

Veien til Remiks

Da lærlingtiden nærmet seg hadde Håkon allerede hatt utplassering på verkstedet, og han ønsket seg tilbake dit.  

– Jeg trivdes godt, og kjente jo noen av dem som jobbet her, forklarer han.  

For innholdsprodusent Linus var veien til Remiks nokså annerledes.   

– Det var litt uventet at jeg skulle havne her av alle plasser, jeg trodde bare det var avfall de holdt på med her borte, humrer han.  

Da muligheten åpnet seg i kommunikasjonsavdelingen meldte han interesse. Etter en grundig intervjuprosess i konkurranse med andre lærlinger, kom han til slutt gjennom nåløyet.  

– Det var skummelt, men en god erfaring. Jeg måtte skrive søknad, CV og vise frem tidligere arbeid.  

Begge lærlingene kan se for seg en fremtid i bedriften etter endt læretid, men i første omgang ser de frem til å tilegne seg mye ny kunnskap og erfaringer frem til august 2025.  

– Jeg håper det fortsetter sånn som det har vært til nå, for da har jeg bred kompetanse når jeg er ferdig utdannet. Det er det man får mest igjen for, selv om man ikke skal jobbe i denne bransjen, reflekterer Håkon.  

Utveksling av kunnskap

Begge lærlingene høster lovord fra sine fagledere. Informasjonsansvarlig Ivar Sture Handeland har ansvar for å følge opp Linus, og han har allerede latt seg imponere av ungguttens ferdigheter.  

– Det som er så fint med lærlinger, og i mitt tilfelle siden jeg er fagleder for Linus, er at han sitter på en del kompetanse som jeg ikke har og mye mer moderne. Innenfor video og fotografering har han en teknikk og et teft som er helt fantastisk, skryter Ivar.  

Også på verkstedet kan Håkon ta med seg lærdom fra skolen inn i praksis.  

– Av og til kommer man med noe som fungerer bedre, eller går fortere, smiler 19-åringen.   

Handeland understreker Remiks’ stolthet over å være lærlingbedrift. Det er også et ansvar de tar seriøst, og lærlingene har ofte en bratt læringskurve.  

Gjennom årene har bedriften bidratt til å utdanne nye fagarbeidere innenfor IT, administrasjon, yrkessjåfører og mekanikere for å nevne noe. Dette er noe Remiks også får mye igjen for.  

– Du får inn folk som kommer med noe friskt, som tenker og gjør ting annerledes enn oss – de gamle sirkushestene, ler Handeland. 

Flere lærlinger har fortsatt i organisasjonen etter endt læretid. Om Linus og Håkon får en karriere i Remiks vil tiden vise.  

Relaterte artikler

Feilsortert avfall handler om liv og helse

Fredag 1.desember 2023 opplevde Remiks en eksplosjon og påfølgende brann i produksjonshallen på vårt anlegg. Rask og riktig respons fra både eget personell og nødetatene forhindret en større brann. Tilfeldigheter og korrekt utstyr forhindret en ulykke med personskader.

LES MER »

Trivselsmaskinen

Espen Eriksen hadde sin første arbeidsdag på Remiks i 2014. Ti år etter har han fått venner for livet og en jobb som gir trivsel hver eneste dag.

LES MER »