Enda flere steder å hente prikka poser!

Denne våren har Remiks fått enda flere butikker på laget, der du kan hente optiske poser.

Tligang til poser gir bedre sortering

Siden 2023 har Remiks utvidet tilbudet om hvor du kan hente nye prikka poser. 

– Vi mener sorteringsevnen og viljen øker gjennom praktisk tilrettelegging, sier avdelingsleder kommunikasjon, Thomas Mæhlum.
– Og noe av det viktigste vi gjør er å gjøre prikka poser tilgjengelige.

Erfaring fra en massiv studentkampanje høsten 2023 viste at dårlig sortering først og fremst skyldtes mangel på kunnskap og informasjon, men også mangel på praktisk tilrettelegging. 

På campus og på butikker

Først ute var strategiske plasser på Universitetet. Nå kan studenten som ikke skal innom butikken på vei hjem, heller fiske med seg en rull eller to med poser på UiT.

– Det er en jevn flyt av poser ut av stativene gjennom studieåret, sier Mæhlum.
– Det er så klart umulig å fastslå for sikkert at flere poser betyr mer eller bedre sortering, men det er ingen grunn til å ikke forsøke, smiler han.

Studentsatsingen i fjor hadde et ekstra fokus på Dramsvegen Panorama, Samskipnadens største studentby. Praktisk tilrettelegging og god informasjon ut til beboerne ga en redusert feilsortering på 9%, og antallet prikka poser gikk opp, mens mengden restavfallsposer gikk ned.

40 plasser å hente poser

Per 1.juli 2024 kan du hente poser på 40 ulike lokasjoner. Tilgjengeligheten har økt med 35 % de siste tolv månedene.

– Vi har valgt lokasjoner bevisst, opplyser avdelingslederen. Vi vet hvor folk bor, hvor det går mye poser fra allerede eksisterende oppsett, og har dessuten hensyntatt at leveringstjenesten til borettslag opphørte denne våren.

Ny plasser på lista er blant anna:

  • Rema 1000 K1
  • Rema 1000 Strandvegen
  • Rema 1000 Kvaløysletta
  • UiT MH-bygget
  • UiT Naturfagbygget
  • UiT Realfagbygget

En komplett oversikt over alle posestativene til Remiks finner du her

Relaterte artikler

Feilsortert avfall handler om liv og helse

Fredag 1.desember 2023 opplevde Remiks en eksplosjon og påfølgende brann i produksjonshallen på vårt anlegg. Rask og riktig respons fra både eget personell og nødetatene forhindret en større brann. Tilfeldigheter og korrekt utstyr forhindret en ulykke med personskader.

LES MER »

Trivselsmaskinen

Espen Eriksen hadde sin første arbeidsdag på Remiks i 2014. Ti år etter har han fått venner for livet og en jobb som gir trivsel hver eneste dag.

LES MER »

Husholdningssjefen

Per Johnny Johansen tok over som daglig leder i Remiks Husholdning våren 2023. Slik opplevde den nyansatte lederen fjoråret og den første tiden i sjefsstolen.

LES MER »