Bruktmarked 2022 – Koronaen er over

Remiks Bruktmarked, i samarbeid med miljøorganisasjonen Framtiden i Våre Hender Nord, har vært en suksess siden starten for ca 15 år siden.

Svein Gunnar Karlstrøm, som er regionleder i Framtiden i Våre Hender Nord og må betraktes som The grand old man, har vært med på denne reisen fra starten av. Noe av grunnen til populariteten til bruktmarkedet, er at det er konkret og et folkelig arrangement, mener han. 

Remiks bruktmarked er et arrangement i form av et godt ordinært salgsmarked i Tromsø. Det foregår første lørdag i hver måned. Der kan folk få plass til å selge brukte ting. Vinterhalvåret holder man til i Rødbanken i Tromsø, altså innendørs. Sommerhalvåret holder man til utenfor Kulturhuset i Tromsø.  

Folkelig og populært

Svein Gunnar kan fortelle at Remiks Bruktmarked er veldig populært.
– Tror noe av grunnen til det er at det er et konkret og folkelig arrangement. Arrangementet er lett tilgjengelig, og alle vet hvor Rødbanken er. Remiks Bruktmarked har blitt et varemerke i Tromsø, og media hatt fokus på det mange ganger, forklarer han.
 

I dag er det plass til 26 salgsboder, men enkelte ganger har man hatt opp mot det dobbelte. Dette gjør at man noen ganger må si nei til folk som vil selge ting og tang.

Mer bevisst på gjenbruk, redesign og reparasjon

Lokaliseringen av bruktmarkedet er egentlig optimal. – Å ha bruktmarkedene midt i sentrum er veldig positivt. Alle vet hvor Rødbanken er! sier Svein Gunnar. 

Gjennom årene har Rødbanken og Stortorget vært den faste plasseringen av Remiks Bruktmarked, med noen variasjoner.

Det er som regel en jevn strøm med folk som besøker bruktmarkedene. Men hvor mange er vanskelig å si. Å si noe om omsetningen blir også å gjette på et tall. Enkelte selgere kan ha en omsetning på flere tusen, men det varierer veldig. 

Svein Gunnar tror at folk at blitt mer bevisst på gjenbruk, redesign og reparasjon. Han merker en økende bevissthet, spesielt hos den yngre generasjonen. Det har blitt in og kult å hande brukt. 

Avslutningsvis har han et ønske. – Mitt perfekte bruktmarked er et marked for alle med fokus på ting & tang for alle generasjoner og type mennesker. 

 

Selge dine bruktartikler på Remiks Bruktmarked?

Ta kontakt med Framtiden i Våre Hender Nord eller meld deg på via e-post bruktmarkedtromso@framtiden.no.

Det er gratis å delta, men man må melde seg på i forkant.

Relaterte artikler